Are you a grown-up?

Posted on


Imi plac copii inteligenti, ce pun intrebari la fel de inteligente. Este placut sa vezi ca cineva are lucruri de descoperit si incearca sa inteleaga ce este cu lumea din jur si de ce facem lucrurile pe care le facem. Imi place de asemenea modul lor simplu de a gandi si de a reactiona intr-o situatie. Asa ca atunci cand am fost intrebat ” ce inseamna sa fii matur?” , trebuie sa marturisesc ca am fost surprins de incapacitatea mea de a raspunde. Asa ca am balmajit un raspuns si apoi imi dadeam seama cum mi-a ramas intrebarea in minte. Asa ca am zis ca nu ar fi rau sa scriu mai pe larg, ca sa fiu pregatit data viitoare.  Esti matur atunci cand:497875ee566f6e19945704e3a45ffe76

 • Complici o situatie simpla. Copii pot spune raspicat cand ceva nu le place, sau o persoana ii deranjeaza. Cand ajungi un pic mai mare treaba este complicata. Noi, oamenii maturi, avem talentul de a face din tantar armasar.
 • Te gandesti la ce spune lumea. Stiu, toti suntem hipsteri si mergem contra curentului, dar adevarul este ca ne intereseaza parerea altora. Cand te maturizezi,  de obicei iti limitezi actiunile, tocmai pentru ca te gandesti la gura lumii. Nu este neaparat un lucru bun, dar il facem.
 • Ajungi sa te gandesti la bani. Totul se rezuma la bani atunci cand esti mare. Vrei sa ai multi, sa ii castigi cat mai usor si sa ii cheltuiesti pe lucruri nefolositoare. Si atunci cand esti mai mic, ai contact cu banii, dar nu ii muncesti si nu iti pare rau cand ii vezi scurgandu-se printre degete.
 • Poti manca orice. Asta cred eu ca este cel mai mare semn ca te-ai maturizat. S-a dus vremea legumelor si a fructelor si a sosit timpul pizzei si al semi-preparatelor. Poti sa mananci prajituri fara sa iti fie teama ca o sa iti distrugi apetitul, chiar daca te simti un pic vinovat.
 • Iti este mai greu sa iti exprimi sentimentele. Culmea este ca pe masura ce cresti, gasesti ca este dificil sa ii spui unei persoane ca iti place de ea sau contrariul. Dusa este vrea cand puteai sa spui “imi place de tine, hai sa te joci cu mine” .
 • Inveti sa faci compromisuri. Adevarul este ca atunci cand suntem mici, suntem un pic egoisti. Un semn al maturitatii este sa inveti sa mai lasi de la tine. Sa stii ca a avea dreptate nu este egal cu un final fericit. Uneori este necesar sa faci compromisuri.
Advertisements

2 thoughts on “Are you a grown-up?

  alexandraitu said:
  13 January 2015 at 11:49

  Suntem copii toată viaţa, important este să învăţăm să ne adaptăm la diversele situaţii şi să le tratăm ca atare. Un om matur este acela care îşi controlează pe deplin judecata! Nu cred că mâncarea sau lucrurile materiale definesc un anumit stadiu al maturizării. Aspectele acestea ţin de personalitatea şi educaţia fiecăruia.
  Cât despre poza articolului, minunată! Provoacă nostalgie celor care ştiu ce reprezintă! 🙂

  Like

   macau ionut responded:
   13 January 2015 at 12:45

   Da, ai dreptate, fiecare judeca maturitatea altfel, eu am scris pentru mine. Poza…da noastalgie este cuvantul potrivit 😀

   Liked by 1 person

Hai bine... comenteaza.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s