Fakebook

Posted on Updated on


Cea mai mare retea de socializare creata vreodata. Miliarde de utilizatori si milioane de imagini. Cea mai mare mare minciuna.
Socializarea falsa este la moda, desi nu socializam atat de mult pe cat am crede. Nu sunt fanul  unei ere fara tehnologie, dar aceasta tehnologie este de-a dreptul inutila si destul de periculoasa.

Motivul pentru care cineva isi face un cont si il intretine este cel mai des “sa gasesc vechi colegi/ prieteni si sa reiau legatura cu ei.” Acum sincer cati dintre voi ati gasit vechi cunostiinte si cati ati vorbit cu ei? Doar cei mai in varsta chiar folosesc Facebook-ul pentru asa ceva. Restul pentru agatat sau pentru a posta poza cu pisci si caini. Doua categorii mari si late.
Prima este compusa din majoritatea utilizatorilor ce este activa doar in speranta ca isi vor gasi jumatatea sau vor urmari obsesiv un profil. Dupa ce s-a format cuplul profilurile celor doi vor prinde praf si vor mai fi folosite foarte rar, pentru a posta o poza cu cei doi la mall, la mare sau la toaleta.
A doua categorie este formata din oameni ce nu au gasit jumatatea si isi directioneaza iubirea spre un animal de casa. Sute de poze banale dar atat de importante pentru ei. O pisica pe tastatura, un caine ce se uita la televizor si wall-ul tau plin de astfel de poze sharuite caci sunt importante.
Si acum imi reiau ideea initiala: cum socializam daca stam in fata ecranului? De ce ne complacem in situatia asta? Credeti ca este mai ok?
Eu am facut un mic experiment: am renuntat o saptamana la Facebook. Si credeti-ma ca nu a fost asa usor pe cat ati crede. Este ca un drog, pe care odata ce l-ai luat intri in sevraj cand te opresti. Nu ma credeti? Incercati voi sa renuntati de bunavoie cateva zile si lasati un comment pe urma.
Advertisements

4 thoughts on “Fakebook

  Cazare Sibiu said:
  11 December 2012 at 16:02

  🙂 e un punct de vedere. de multe ori privesc plictisit postarile…cateodat ceva reuseste sa ma scoata din amorteala si incing tastatura. nu am agatat pe nimeni si nici nu am intentia asta. mi am regasit 2 prieteni si un fost coleg din generala…am sa incerc experimentul cu statul deoparte cateva zile 🙂

  Like

  Johnny said:
  11 December 2012 at 16:24

  @de regasit am inteles…dar ai si vorbit cu ei? sau doar lancezesc in lista?:)) sa-mi spui cum a mers experimentul:D

  Like

  Catalin Paiu said:
  24 December 2012 at 17:22

  Bai, eu unul am aflat de pe Facebook de blogul tau :)) Vezi k ti-am trimis poza cu pisica mea
  ha ha

  Like

  Johnny said:
  24 December 2012 at 18:19

  :)))) eu cred ca faci parte din alta categorie;))

  Like

Hai bine... comenteaza.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s