Rai

Posted on Updated on


Muntii se vad in departare, acoperiti permanent de zapada si uneori de cate un nor alb ce parca ar vrea sa se aseze, obosit de lungul drum.

Dar nu simti frigul caci aici, in vale este cald. Iarba verde iti ajunge pana la brau. La fiecare pala de vant, iarba tresare, parca dansand pe un cantec ce doar ea il poate auzi. Printre aceste valuri de iarba se gasesc presarate flori colorate, cu un miros ce pare sa urce spre ceruri. Zeci de fluturi zboara de la una la alta, infrumusetandu-le.shangri_la_by_deinha1974

Si oricat ai merge prin aceste taram, picioarele tale nu obosesc niciodata. Zilele si noptile se scurg dulce, fara sa iti rapeasca frumusetea sau puterea. Mananci, dar nu iti este niciodata foame. Ai doar o sete de a descoperi ceva nou in fiecare zi. Si in fiecare zi gasesti ceva nou. Astazi un rau cu apa rece si limpede, plin de pesti de toate formele si marimile. Maine o padure tropicala, locuita de animale ciudate ce sar din creanga in creanga.Urmatoarea zi o planeta diferita de cea natala. Niciodata nu vezi ceva vechi decat daca iti doresti asta.

Noptile sunt dulci si nu iti aduc somnul acela dat de oboseala. Cerul se intuneca incetisor si apar stelele si lunile. Daca o stea straluceste puternic, doar trebuie sa ridici degetul spre ea si o sa vina mai aproape de tine. Ii poti vedea lumile ce se misca in jurul ei sau poti sa vezi cometele stralucind in lumina astrului.

Cei dragi tie nu sunt departe, ajungand la ei doar gandindu-te ei. Fiecare sta intr-un alt loc, diferit de al tau, construit de ei pentru linistea lor.

Niciodata nu ai fost mai linistit, mai impacat cu tine si cu tot ceea ce exista.

P.S. Am scris pentru ca cineva m-a intrebat cum ar arata Raiul pentru mine. Nu intentionez sa ii jignesc pe altii ce isi imagineaza coruri de ingeri. Este Raiul meu.

P.P.S. Cum arata Raiul tau?

Advertisements

2 thoughts on “Rai

    April said:
    24 June 2015 at 19:25

    Eu nu-mi pot închipui Raiul fără Dumnezeu și fără muzică – ador să cânt. 🙂

    Like

Hai bine... comenteaza.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s