The moth and the torch

Posted on


Molia zboara in aerul rece al noptii cautand ceva. Nici ea nu stie prea bine, ce dar noaptea este inca tanara si are timp sa isi dea seama. Va recunoste cand se va afla in fata ei.767dd36fc00be0198306b3e1d2e1fcf1

Desi incearca sa pastreze o directie, vantul ii face probleme, impingand-o cand intr-o parte, cand in alta. Zborul este dificil in conditiile astea. Uneori este aruncata in spate si astfel trebuie sa o ia de la capat si sa parcurga iarasi aceeasi portiune de drum.

Face asta de ceva timp si a obosit. Tocmai cand vroia  sa se aseze undeva, la adapost, renuntand la calatoria asta plina de primejdii, ochii vad ceva in departate. O lumina ce o atrage atat de mult incat uita de tot ce gandise pana acum. Aripile sunt iarasi usoare si obstacolele nu mai par atat de dificile, avand in fata o asemenea minunatie.

Cu fiecare minut este mai aproape si lumina se mareste. Este atat de frumoasa! Molia se opreste si admira lumina. Ii ocupa toata mintea si tot ceea ce mai vede este lumina din fata. Dar pe masura ce timpul trece, micuta insecta isi da seama ca lumina nu are si caldura. Este o lumina falsa, ce doar straluceste fara sa ofere nimic. Amaraciunea pune stapanire pe molie si se indeparteaza de punctul de lumina, lasand in urma admiratia ce i-a purtat-o. Si de-a lungul noptii , molia mai intalneste astfel de bulgari de lumina si de fiecare data se umple de speranta. De fiecare data lumina sterila i le distruge.

Zorii incep sa se apropie, o simte cu tot corpul. Cu ultimele puteri se indreapta spre o casa veche, plina de ascunzisuri. In gradina plina de flori molia epuizata vede ceva stralucitor. Ar vrea sa se duca, dar nu mai are forta in aripi. Asteapta o pala de vant si planeaza pe ea. Ultima farama de energie in aripi si ajunge langa lumina. Si se uita la ea, cuprinzand-o cu privirea. Caldura este blanda si jocul focului enigmatic este hipnotizant.

Molia se apropie si mai mult si isi da seama ca a gasit ceea ce cauta. Cu cat se da mai aproape cu atat creste convingerea ca asta cauta. Focul ii face parca un semn si aripile se deschid inca o data, iar molia se indreapta spre lumina. In timp ce aripile ii fumega stie ca a gasit in sfarsit ce cauta.

P.S. Evident moliile adevarate nu sunt kamikaze.

Advertisements

Hai bine... comenteaza.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s