Expiration Date

Posted on


Ieri stateam pe un scaun in bucatarie, alternand intre televizorul deschis si mama ce povestea cu mare patos ceva extrem de interesant, pentru ea. Si eram cu o ureche la ea si cu una la tv, cand tot schimband canalele, am dat peste o emisiune d-aia regizata, romaneasca. Doi indragostiti ce isi jurau dragoste vesnica. Pe langa faptul ca m-a ingretosat declaratia asta si modul actorilor de a spune ceva atat de puternic, in cel mai banal mod cu putinta, o intrebare a aparut in mintea mea.forver

Ce este vesnic in lumea asta? Noi oamenii avem o data de expirare, atat doar ca nu o avem tiparita pe noi, ca orice produs pe care il gasim in magazin. Nu doar ca suntem extremi de fragili in fata naturii, dar nici trupul nostru nu este creat pentru o perioade mari de timp.

Apoi m-am gandit ca noi, fiintele umane, avem un avantaj si anume ne putem lega numele de ceva. Cezar, Alexandru cel Mare, Napoleon, Hitler sau Mao, toti sunt amintiti datorita lucrurilor pe care le-au facut. Dar oare cat de mult ii vom tine si pe ei minte? Vor mai fi ei cunoscuti peste secole?

Dar stai ca avem piramidele si Colosseumul ce sunt din piatra si vor dainui multa vreme de acum incolo. Vor indura ca si pana acum generatii intregi. Pana cand vor fi macinate de trecerea timpului si se vor transforma intr-o gramada de praf ce va fi luat de vant.

Si apoi m-am gandit la punctul initial: iubirea. Pai aici este si mai grav, pentru ca se pare ca ea dureaza 3 ani. Si chiar daca nu dureaza atat si treci de punctul asta, oare chiar mai este aceeasi iubire si dupa 50 de ani? Sau este doar o amintire a unui timp in care iubeai cu adevarat sau o obisnuita ?

Pana si stelele se vor stinge intr-un final, aducand universul intr-un intuneric, ca mai apoi si acestuia  sa ii vina sfarsitul.

De ce ai alege sa-i spui cuiva ca iubirea ta este vesnica?

Advertisements

One thought on “Expiration Date

    Pusa Raisa said:
    4 June 2015 at 15:56

    De ce ? Pentru ca asa crezi si simti in acel moment 🙂

    Like

Hai bine... comenteaza.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s