Cum sa agati o carte.

Posted on Updated on


Vreau sa va spun una dintre cele mai frumoase amintiri pe care le am.  Acum mult timp, ma apucasem sa citesc “Fratii Karamazov” de Dostoievski. Carte serioasa si exceptional de greu de citit, mai ales cand nu iti sta mintea cu totul la ce citesti. TrezireaJV1

Zi de sambata, oamenii nu vroiau sa iasa pe nicaieri si eu eram atat de plictisit intre 4 pereti incat am decis sa fac ce nu prea mai fac acum, sa ies intr-o cafenea. Iau cartea dupa mine, sigur ca voi gasi o atmosfera care sa ma faca sa citesc cu placere. Ajung la cafenea, scot cartea si fac comanda de o cafea. Chelnerita, draguta, ma intreaba daca este frumoasa cartea, iar eu ii raspund ca inca nu pot spune astea, si balmajesc despre autorii rusi si cum nicio carte de-a lor nu este o lectura usoara . Zambeste frumos si apoi revine cu cafeaua.

Om serios ma pun pe citit, treaba merge struna, mai cer o cafea mi se aduce iar chelnerita este mirata de faptul ca par concentrat si cu toate astea citesc foarte repede, dand pagina dupa pagina. Glumesc spunand ca ma uit la poze mai mult si apoi pleaca razand. Cer nota si mi se aduce de aceeasi domnisoara cu urmatoarea fraza”uite poate gasesti aici ceva mai usor de citit”. Ma gandesc ca deja ma crede un ciudat ce citeste in cafenele, dar trag aer in piept si ma fac ca nu ma intereseaza. Deschid carnetelul si vad scris acolo pe un servetel numarul ei de telefon si mesajul “poate vrei sa comparam notitele”.

Mai tarziu am aflat ca era studenta la Litere si citise mult mai multe carti decat mine, dar a ascultat amuzata replicile mele ca si cum nu ar fi citit Dostoievski niciodata si nici nu ar fi facut proiecte despre cativa autori rusi.

Acum ca v-am scris toata chestia asta sa trecem la partea cu concursul. Premiul este, evident, o carte. Mai precis Volumul 1 din Jurnalele Vampirilor de L.J. Smith. Trecand peste faptul ca am cartea in biblioteca, trebuie sa va spun ce trebuie sa faceti ca sa fie a voastra. Vreau sa lasati un comentariu cu o situatie in care ati fost agatat/a . Poate sa fie doar o replica care v-a dat pe spate, poate sa fie o mica povestioara , poate sa fie o situatie super amuzanta sau ceva siropos. Nu conteaza. Pe 10 martie o sa aleg cel mai interesant comentariu si il premiez. In mod evident nu trebuie sa dati comentarii ca si anonimi, pentru ca nu stiu de unde sa va iau. Bafta!

Advertisements

2 thoughts on “Cum sa agati o carte.

    The power of words said:
    24 March 2015 at 22:05

    Ce întâmplare simpatică. Dostoievski nu poate lăsa pe nimeni indiferent.

    Like

Hai bine... comenteaza.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s