Christmas Kaleidoscope

Posted on


Instalatia bradului este singurul lucru ce lumineaza camera. Ai mai vazut jocul asta de lumini, si totusi pare atat de relaxant acum. Modelul de umbre si lumini ce apare pe pereti are parca ceva hipnotizant.

939e401d1c32288b611d3c0b6ebb5081

Iti aduci aminte de zilele in care nu puteai sa dormi noaptea, asteptand ca sa il vezi in sfarsit pe Mos Craciun. Emotia de a merge la colindat la tara si de a te intoarce cu traistuta plina de covrigi, mere si bomboane.

Luminile clipesc usor, ochii se fixeaza pe un beculet si apoi iti vine in minte vremea cand nu mai erai asa incantat de toata sarada cadourilor. Vroiai mai mult, vroiai libertatea de nu indeplini ritualuri semi-crestine, doar de dragul traditiei. Iti doreai sa te distrezi, nu sa stai incomod pe un scaun, in timp ce rudele pe care nu le placeai iti puneau intrebari incomode.

Te asezi apoi usor pe pat, lasi telefonul, atat de prezent in viata si mainile tale si zambesti usor in timp ce privesti cadourile de sub brad. Astazi ai trecut de faza asta rebela, ai invatat sa ignori si sa ocolesti traditiile sau oamenii. Ai libertatea de a petrece sarbatorile cu oamenii pe care ii vrei langa tine. Nu mai te intereseaza cadourile pe care o sa le primesti, ci mai degraba bucuria celor ce vor primi cadourile tale.Te-ai bucurat cand cei mici au venit si te-au colindat si ai ras cand i-ai vazut cum au uitat ordinea versurilor.

Si te-ai ridicat usor de pe pat, ai reluat legatura cu lumea, ridicand telefonul si iesind din camera undeĀ umbrele nu exista fara lumina, unde amintirile se contopesc si unde viitorul nu mai exista. Unde lumina beculetelor se asterne pe fata unui vesnic copil.

Advertisements

Hai bine... comenteaza.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s