Piedici

Posted on


Viata nu este dreapta. Asta o stim deja, am auzit-o la altii sau am vazut chiar noi ca este o afirmatie cat se poate de justa. Printul nu ramane cu printesa intotdeauna, printesa nu are parte de un Fat-Frumos calare pe un cal alb si in fine, viata nu este un basm cu happy-end.be_a_dog_dont_let_obstacles_block_your_way_postcard-r3068369e70bb46599b868d0bc0caa60b_vgbaq_8byvr_512

Dar in ciuda acestei realitati dure, de multe ori ne facem viata grea singuri. Ne punem piedici chiar si atunci cand suntem fericiti sau macar aproape de acest scop al existentei noastre. Ne gandim prea mult la un lucru pana cand pierdem din vedere valoarea sa. Cautam doar aspectele negative si staruim asupra lor pana reusim sa ne convingem ca este mai bine sa spunem pas.

De ce facem asta? Ne sabotam propriile noastre victorii cu mici picaturi de venin, ce desi diluate in apa fericirii dau un gust neplacut. Poate sunt si oameni ce sunt optimisti vesnic, cautand si partea plina a paharului. Dar restul, ce nu reusim sa facem asta ce sa facem?

Mergem inainte, trasi inapoi in trecut de himere ce ne bantuie necontenit. Avem un zambet pe buze si lacrimi in ochi, fara sa intelegem prea bine din ce cauza. Neintelesi de noi si de oamenii de langa noi. Cei mai mari dusmani nu ii gasim in fata noastra, ci in interiorul mintii noastre.

Stiu ca in ultima perioada am scris doar despre lucruri nefericite.  Chiar as vrea sa scriu despre altceva. Dar nu pot.

Advertisements

13 thoughts on “Piedici

  Pinky Rainbow said:
  21 March 2014 at 18:16

  Esti constient de chestiile spuse mai sus dar nu pui piciorul in prag. :)) Intr-un fel, am putea spune ca mintea te controleaza pe tine, in loc sa o controlezi tu pe ea. 😦

  Like

   macau ionut responded:
   21 March 2014 at 18:59

   Sunt un las, ce vrei sa spun mai mult. Mai bine mintea, decat inima.

   Like

  Alexandra S. said:
  21 March 2014 at 18:39

  lasă că e ok și așa… despre chestii nefericite. până la urmă asta e realitatea pe care trebuie să o înfruntăm.
  și da, nu ne dăm voie să fim fericiți :)) cum mi-a spus ”femeia cu diplomă.”
  cât despre viață…întotdeauna ne croim singuri destinul. asta ține de alegerile pe care le facem sau de riscurile pe care ni le asumăm. cel mai bine e să regreți ceva ce ai făcut, nu ceva ce nu ai avut curajul să faci. deși mereu regretăm când ne e teamă să facem sau să spunem ceva.. ne gândim prea mult, despicăm firul și într-un final renunțăm la căcatul ăla pe care l-am vrut așa de mult.
  și da, poate că așa e natura umană. cel mai bine e să nu ne stresăm cu nimic și să trăim pur și simplu. să profităm de ocazia de care dăm azi, că ziua de mâine nu vine neapărat..

  Like

   macau ionut responded:
   21 March 2014 at 19:00

   Intelepciune de om matur in tine 🙂

   Like

    Alexandra S. said:
    21 March 2014 at 19:17

    crezi? :))) eu aș spune de copil nebun..

    Like

  Lavinia Humeniuc said:
  24 March 2014 at 11:14

  Ai dreptate in ce spui…
  Nu stiu de ce facem asa, tindem spre dramatizare, facem din ceva mic ceva mare.

  Nu crezi ca ar trebui sa schimbi ceva?
  Eu cred ca tu poti sa scrii si ceva mai vesel, trebuie doar sa iti vezi viata dintr-un alt unghi. Exista mereu doua feluri de a vedea viata, iar momentan mie imi pare ca tu esti in unghiul din care se vede partea mai rea… schimba-ti pozitia… de schimbat pozitia nu e atat de greu, mai greu e sa o mentii..dar primul pas e schimbarea.

  Like

   macau ionut responded:
   24 March 2014 at 19:13

   Tot ce este posibil, dar daca ai parte de lucruri urate, cam greu sa vezi si partea frumoasa. Adevarat..pasul ala mic este important.

   Like

  Poveşti în ulei said:
  24 March 2014 at 17:42

  Prea mulţi demoni, prea multe frici. Cheer up

  Like

  Kate said:
  11 April 2014 at 13:23

  Nefericirile … mereu sunt prezente in viata noastra.Uneori sunt mai ample pentru ca le dam noi importanta,alteori mai nesemnificative determinandu-ne sa trecem mai usor peste ele.In viata nu e mereu soare,si nu e mereu frumos ,insa trecand peste greutati si invatand din greseli ne modelam personalitatea si felul nostru de a fi.Stii uneori viata are un gust dulce amarui,presarat cu lacrimi sarate si suspinari sacadate dar trebuie sa admitem ca va fi si bine,macar sa tindem spre a spera.Si inca ceva,nu petrece prea mult si nu da prea multa atentie piedicilor,iti vor incetini ascensiunea! 😉

  Like

   macau ionut responded:
   11 April 2014 at 15:27

   Aici nu mai am ce sa spun. Ai spus totul prea bine 🙂

   Like

Hai bine... comenteaza.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s