Castelul

Posted on


Doar un turn singuratic a mai ramas in picioare. Strapunge ca o sulita cerul albastru, parca intr-o incercare disperata de a arata locul unde acum mult timp s-a intamplat totul. Quotation-Mandy-Hubbard-sad-happy-love-ending-Meetville-Quotes-223986

Daca iti cobori privirea de la el, vezi doar bucati mari de pietre imprastiate pe jos. Acoperite de muschi gros, vechi de sute de ani. Albul pietrelor a fost napadit de verdele viu al naturii, ca intr-un asediu indelungat ce faramiteaza incet orice nu este natural. Vechile porti sunt mancate de rugina, si simpla ta atingere le face sa se cutremure si sa se prefaca intr-un mare pata rosiatica, jos pe pamant.

Salile mari si-au pierdut acoperisurile si culorile frumoase ce le impodobeau candva. Peretii sunt scorojiti, patati de apa de ploaie ce a decorat intr-un stil salbatic fiecare zid in parte. Fiecare vorba de a ta se izbeste de ei si se intoarce la tine, stranie si rece, fara urma aceea de caldura pe care un camin ar da-o.

Pasii tai te duc tot mai departe, sus pe scari. O usa de lemn mancata de carii, scartie atunci cand o deschizi si patrunzi in incaperea rece plina de carti. Aici cineva si-a creat planuri pe o harta imensa, a insemnat locuri  si a visat. Coala galbena din carti devine un praf fine, ce este luat de vant , atunci cand o atingi sa citesti mai de aproape. Pe masuta de scris sunt cateva poze atat de vechi incat preferi sa nu le atingi.  Fetele nu se mai vad, dar iti poti da seama ce cei doi  se iubeau. Un print si o printesa , un rege si o regina, un conte si o contesa. Nu iti dai seama prea bine. Dai sa iesi din camera si intr-un mic colt, chiar langa iesire este o bucata de hartie ce are scris pe ea cu litere de-o schioapa “a plecat”.

Cand treci de locul unde pana acum cateva clipe stateau portile, te intorci si te mai uiti o data la castel. S-a prabusit fara sa-l auzi, obosit de povara de a pastra amintirile dintre peretii sai. Satul sa fie plin de tristetea ultimului locatar ce a plecat indurerat dintre zidurile marete.

Fara o poveste de basm. Fara un happy-end.

6 thoughts on “Castelul

  Pinky Rainbow said:
  18 March 2014 at 21:30

  Un articol superb! Ia sa te apuci sa scrii o carte! De fapt, ia sa o scriem impreuna! :))))

  Like

  Alexandra S. said:
  18 March 2014 at 21:38

  E foarte frumos, dar trist..

  Like

Hai bine... comenteaza.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s