Masinuta de jucarie

Posted on Updated on


Cand eram mic, pe la 10-11 ani, treceam in fiecare zi, in drumul meu spre scoala, pe langa un magazin cu jucarii. Erau zeci, daca nu sute de jucarii de toate dimensiunile. Robotei, elicoptere, cuburi Rubik si cam tot ce un copil ar visa. Dar pentru mine nu exista nimic in afara unei masini cu telecomanda.

30-ways-to-play-with-cars

Zi de zi treceam pe langa magazin, ma opream si ma uitam la ea, pusa pe raftul cel mai de sus, parca pentru a fi sigur ca este inca acolo. Cea mai mare frica a mea era ca cineva o va cumpara inaintea mea. Si am strans banut dupa banut, intr-un timp chinuitor de lung pentru rabdarea mea de copil.

A venit si ziua in care bucuros peste masura, m-am dus si am cumparat pretioasa masinuta. Vad si acum cu s-a ridicat vanzatoarea si a dat-o jos de pe raftul inalt, mi-a impachetat-o cu grija si mi-a inmanat-o ca pe un bibelou. Am ajuns acasa si imediat am inceput sa ma joc cu cea mai frumoasa masinuta.Problema a venit dupa 2-3 zile cand mi-am dat seama ca era doar o masina de plastic, cum mai aveam deja acasa. Noutatea disparuse, aura aceea de bun aflat sus pe un raft disparuse si tot ce aveam in fata mea era o simpla jucarie.

Mai mare am aflat ca in locul masinutei de jucarie poate fi o persoana sau poate fi iubirea.  Tanjim la o iubire plina de notiuni straine de realitate, precum in literatura si suntem orbi la adevarul ce ne priveste drept in fata. De aia suntem de multe ori dezamagiti atunci cand o obtinem. Nu mai are aura aceea de mister, implinire sau fericire pura.

De indragostim de ideea de iubire.

12 thoughts on “Masinuta de jucarie

  Pinky Rainbow said:
  20 February 2014 at 19:59

  Ne indragostim de ideea de iubire perfecta, existenta doar in creierul nostru. Poate daca nu ne-am dori tipul de relatie existent in carti sau filme, ne-am multumi cu ceea ce ni se potriveste noua. Avem in cap un fel de “asa TREBUIE sa fie viata mea, relatia mea” si nu putem schimba placa. Nu concepem sa acceptam altceva in afara de ceea ce am stabilit de la bun inceput ca vrem. Si suntem dezamagiti daca nu obtinem acel ceva. Pai normal ca nu obtinem, fiindca uneori cerem imposibilul… (Iar va trebui sa citesti de doua ori) 😛

  Like

   macau ionut responded:
   20 February 2014 at 20:31

   De data asta am citit doar o singura data:)) Creierului meu ii place cateodata sa se creada destept 😀

   Like

  claura29 said:
  20 February 2014 at 22:28

  Mi-a placut mult povestea legata de masinuta. Da, ne dorim iubire, pentru ca ne place drumul si micile razboaie pe care trebuie sa le induram pana ajungem la ea. Odata ajunsisi, suntem dezamagiti. De ce? Pentru ca nu mai avem pentru ce lupta, pentru ce trai. Tot timpul ne trebuie o tinda, un tel, pentru care sa traim.

  Like

   macau ionut responded:
   20 February 2014 at 22:37

   Deci ne saturam de bine…cat de nemultumiti suntem 😀

   Like

    claura29 said:
    20 February 2014 at 22:41

    Da… Ma gandeam ca poate candva voi scrie o carte dar imi este “frica” de reusita. Daca o sa ajunga sa fie o carte cunoscuta, ce alt tel voi avea??

    Like

     macau ionut responded:
     20 February 2014 at 22:51

     :)) sa scrii o trilogie

     Like

      claura29 said:
      20 February 2014 at 22:55

      :))) si dupa?

      Like

      macau ionut responded:
      21 February 2014 at 7:18

      Dupa te retragi in glorie, cum o faci si atunci cand gasesti iubirea adevarata 😀

      Like

      claura29 said:
      21 February 2014 at 7:24

      Frumos, mi-a placut ce ai zis! 🙂

      Like

  Lavinia Humeniuc said:
  21 February 2014 at 18:34

  Sa stii ca ai dreptate, ar trebui insa sa fim noi cei care reinoiesc iubirea si o fac sa fie palpitanta, misterioasa, ar trebui ca in fiecare zi sa descoperim ceva nou in acea persoana si invers…

  La un moment dat intervine monotonie, dupa cum ai scris si tu ne dam seama ca de fapt..e plastic..e ceva obisnuit, ceva ce am mai avut sau avem..dar chiar si asa ar trebui sa facem ceva in privinta asta. Tocmai de aceea nu mai credeam in iubire pentru ca avem asteptari prea mari si nu ne dam seama ca noi suntem cei care trebuie sa o intretinem, avem impresia ca daca renuntam la ceea ce avem si chimbam persoana ne va fi mai bine dar dupa un timp apare acelasi lucru.

  Like

   macau ionut responded:
   21 February 2014 at 19:19

   Bine ai spus ar trebui. Dar de multe ori ar fi bine sa vina de la sine si sa nu cautam moduri de a face o masinuta sa para interesanta 😀

   Like

  […] pe trup și o căldură în inimă. Strada se transformă în podium de modă, iar tu ești acel om elegant care lasă privitorii cu gurile […]

  Like

Hai bine... comenteaza.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s