Fericire la pachet

Posted on


Fugim ca bezmeticii in cautarea fericirii toata viata noastra. Inca de mici, fara ca cineva sa ne spuna despre ea, simtim nevoia de a o gasi si de a strange-o strans la piept. Telul nostru suprem este de a fi fericiti, macar pentru o perioada, daca nu pentru toata viata.

e60e31b858292b5508c3afa18e790d16

Unii incearca sa o cumpere punand la bataie munti de bani, ceasuri, masini sau case luxoase. Si pentru o scurta perioada de timp, pare ca reusesc sa o ademeneasca in viata lor. Dar fericirea nu are pret, in consecinta nu o poti inchiria sau angaja, oricat de mare ar fi contul bancar sau numele de familie. Si raman multi cu palate dezolate, lipsite de cea mai de pret comoara.

Sunt altii ce o duc mai rau, pentru ca ei cred ca au gasit fericirea, dar traiesc o iluzie. Se multumesc cu ce au, desi isi doresc altceva si se mint atat de mult incat cred si ei ce repeta mecanic. Sau poate asta este pentru ei fericirea, nu poti sa ii condamni si sa le distrugi modul in care privesc viata.

Fericirea  are un mod ciudat de a intra in viata omului. Ii ocoleste de multe ori pe cei ce o asteapta cu usa deschisa si sare zidurile pe care le-au construit altii. Acolo este cu atat mai dulce, pentru ca fauritorul de ziduri a uitat cum arata si cum te face sa te simti.  Si indulceste existenta aceea anosta si plina de regrete cum nimic altceva nu ar putea.

Nu stiu cum arata fericirea. Are o alta forma pentru fiecare persoana si se simte altfel pentru fiecare. Poate este o zi cu ploaie ce face sa ti se trezeasca simturile ca niciodata. Sau poate este o persoana ce cu vocea ei iti rascoleste intreaga fiinta atat de mult incat este dureros. Unii sunt fericiti pentru ca isi gasesc pacea interioara si izvoraste pur si simplu din ei.

Toate aste ne sunt necunoscute, dar stim fiecare dintre noi cum se simte. Si vrem sa nu ne paraseasca niciodata. Sa fie prizoniera noastra vesnic. Niciodata nu am avut de multe unelte la dispozitie si niciodata nu am fost mai neputinciosi fara fericire.

Advertisements

8 thoughts on “Fericire la pachet

  Boogie said:
  24 January 2014 at 16:10

  Fericirea ajunge la tine atunci cand te astepti mai putin, atunci cand nu ai nici cea mai mica idee ca este in jurul tau, dar totusi ocazional iti adauga un zambet pe fata si parca iradiezi. Dar acum depinde de fiecare persoana in parte si cum se manifesta fericirea la ei.

  Like

  Lav said:
  25 January 2014 at 0:25

  Eu cred ca noi avem fericirea , trebuie sa incetam sa o cautam in alte parti…
  Cred ca fericirea vine atunci cand esti multumit si apreciezi ceea ce ai si lupti si speri la ceea ce nu ai si iti doresti.

  Like

   macau ionut responded:
   25 January 2014 at 9:10

   Daca sunt multumit cu ce am, atunci de ce sa mai lupt pentru altceva. Inseamna ca nu sunt fericit nu?

   Like

  claura29 said:
  25 January 2014 at 20:48

  E greu sa gasesti fericirea aia adevarata. Iar dupa ce o gasesti trebuie sa te bucuri cat mai mult de ea, fiidca nu va dura mult. Iar dupa acel moment, iti vei trai toata viata cautand din nou acel sentiment. Nu te vei da batut pana nu vei retrai din nou acele momente unice.
  Averea, masinile, casele nu aduc fericirea. Poti fi cel mai bogat om din lume, daca esti singur si nu ai pe cine trebuie langa tine, esti mai sarac decat omul de pe strada.

  Like

   macau ionut responded:
   25 January 2014 at 20:55

   Foarte adevarat tot ce ai spus, dar este atat de greu de gasit…

   Like

  claura29 said:
  25 January 2014 at 21:09

  Asa este….

  Like

Hai bine... comenteaza.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s