On the fucking offensive

Posted on


Pentru mult timp am aplicat o strategie defensiva in viata. Mereu gata sa dau replica, sa imi apar punctul de vedere si sa nu fac niciodata primul pas. Este mult mai usor sa astepti si sa nu faci prima miscare.

tumblr_m06d27SILv1r5fd30o1_500

Asa ma protejam impotriva dezamagirilor, impotriva oamenilor , impotriva mea, daca suna logic pentru cineva. Nu este usor sa duci o astfel de viata, taiand si respingand legaturi, mereu cu gandul ca cineva te va face sa suferi. Construiesti ziduri, sapi transee si pui sarma ghimpata, pregatit pentru o lupta viitoare. Esti multumit de tine, ascuns acolo stiind ca tot ce este mai rau este de partea cealalta si va avea de furca atunci cand va incerca sa te ia prin surprindere.

Dar orice aparare are un defect: nu este perfecta. Fara sa vrei, lasi garda jos pentru o secunda si cineva se strecoara in mintea si inima ta. Toate pregatirile tale minutioase si toate planurile sunt date peste cap si ajungi exact in situatia de care te temeai cel mai mult. Nu doar ca lupta s-a terminat fara sa tragi un glonte, dar ai pierdut si razboiul cu tine . Ai ajuns sa iubesti iarasi pe cineva. Nu vroiai sa se intample, dar nu tu decizi ce simti.

Si vine si momentul in care totul este clar si adevarul te izbeste. Iti dai seama ca nu te luptai cu un inamic ci cu cineva la care tineai.  Si te vede ca un strain. O alta lupta pierduta, o alta rana ce te pune in genunchi atunci cand te asteptai mai putin. Dar in momentul ala in care te prabusesti ajungi sa vezi partea frumoasa din absurdul situatiei. Ai castigat o noua cicatrice si o noua viziune asupra vietii.

Te ridici, te stergi de praf si o iei de la capat. De data asta altfel. Fara defensiva aceea greoaie dupa tine, fara bunatatea ce te caracteriza, fara sentimente si nu in ultimul rand fara moralitatea ce te tinea in lanturi. Poate a venit timpul sa fii in ofensiva, incisiv, fara regrete si fara sa-ti pese de ce simte lumea. Macar atunci stii la ce sa te astepti.

Advertisements

2 thoughts on “On the fucking offensive

  Lavinia Humeniuc said:
  20 January 2014 at 21:47

  Iubirea nu ar trebui vazuta ca o lupta chiar daca de multe ori te raneste…

  Like

   macau ionut responded:
   20 January 2014 at 21:55

   Poate nu ar trebui, dar asa se simte uneori.

   Like

Hai bine... comenteaza.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s