Raiul in mitologia lumii

Posted on


Toti avem o viziune a Raiului pe care ne-am format-o dupa indelungi experiente personale. Pentru unii este un nor alb in care sunt grupate femei frumoase, iar pentru altii apare Iisus si ingerii.

Mitologia universala inregistreaza cateva viziuni ale Paradisului ce au influentat dezvoltarea noastra, ca oameni. Iata cateva dintre ele:

Gan Eden
Gan Eden
 • Gan Eden – De aici vine denumirea de Gradina Edenului. Este versiunea iudaica a Raiului si conform traditiei este de 60 de ori mai bun decat ce avem noi astazi pe Pamant. Aici cei virtuosi cu spiritul se vor afla in prezenta lui Yahve si vor trai vesnic. Multe dintre atributele sale au fost preluate de crestinism, dar este diferit, pentru ca la iudei exista si puragatoriul. Aici cei cu pacate trebuie sa stea 12 luni pentru purificare, ca mai apoi sa intre in Gan Eden.
Valhalla
Valhalla
 • Valhalla – In mitologia nordica, acesta este un locul unde ajungea razboinicii ce cadeau in lupta. Valhalla se afla in taramul zeilor, Asgard, unde sunt in compania altor razboinici mareti ce sa pregatesc de sfarsitul lumii, Ragnarok. In acest taram se bea si se mananca intr-o sala imensa, de unde pot iesii 10000 de razboinici umar la umar. Putin stiut este insa ca, tot conform scrierilor mai exista un paradis al nordicilor condus de zeita Freyja unde ajung razboinici dar si femei.
Campiile lui Aaru
Campiile lui Aaru
 • Campiile lui Aaru – Versiunea egipteana a raiului este locul unde zeul Osiris a fost ridicat din morti.  15 sau 21 de porti bine pazite de creaturi mistica si zei,   despart oamenii de locul de odihna. Odata ajunsi aici oamenii aveau parte de holde imbelsugate si…bere. Barbatii se pare ca o duceau si mai bine, avand in vedere ca puteau avea mai multe sotii.
Tir Na Nog
Tir Na Nog
 • Tir Na Nog – Pentru vechii irlandezi acesta era raiul si era reprezentat de o insula aflata in Oceanul Atlantic. Aici traiau zane si alte vieteti puternice. Oamenii puteau ajunge pe insula doar daca erau invitati de aceste fiinte puternice, iar odata ajunsi acolo traiau vesnic, dar nu neaparat fericiti. Conform legendei, cel mai mare poet al irlandezilor Oisin a fost invitat pe insula de fiica regelui din Tir Na Nog.  El a trait alaturi de printesa 300 de ani, ce au parut doar un an, ca mai apoi sa ii se faca dor si sa moara pe meleaguri irlandeze.
Raiul crestin
Raiul crestin
 • Raiul Crestin – Nu putea lipsi viziunea cea mai pregnanta a paradisului. Raiul este descris atat in Noul cat si in Vechiul Testament.  Aici se gaseste pacea eterna, bucuria, linistea sufleteasca si cam tot ce ti-ai dori. Conform Revelatiei spune ca Raiul este de fapt un nou Pamant, unde va exista un oras unde Dumnezeu va sta alaturi de toti cei care au crezut in el. Orasul are drumuri de aur zi ziduri din pietre pretioase.
Advertisements

6 thoughts on “Raiul in mitologia lumii

  Spunsieu said:
  7 November 2013 at 22:38

  Se pare ca nu este chiar o fabulatie Gradina Edenului, unele dovezi arata ca ar fi existat in realitate, undeva prin Irak…

  Like

   macau ionut said:
   7 November 2013 at 22:58

   Asa am auzit si eu. Tinand cont de faptul ca civilizatia a aparut in Mesopotamia nu ar fi exclus.

   Like

  Rodica said:
  8 November 2013 at 13:53

  Se pare ca fiecare dintre popoarele pomenite si-a construit o viziune proprie, reesind din sentimente, din necisitati si dorintele unei vieti mai bune…

  Cu permisiunea autorului acestui blog, recomand tuturor doua articole interesante la subiectului Gradina Edenului:

  http://lumesievenimente.blogspot.it/2012/12/enigmele-extraterestrilor-antici-iii.html;
  http://lumesievenimente.blogspot.it/2012/12/enigme-extraterestre-crearea-omului-ii.html;

  Multumesc pentru ingaduinta, Ionut si un sfarsit de saptamana frumoasa iti doresc!

  Like

   macau ionut said:
   8 November 2013 at 14:27

   Foarte adevarat despre viziunile proprii. Interesante articolele si un sfarsit de saptamana frumos si dumneavoastra.

   Like

  anghelalex said:
  12 January 2014 at 12:24

  Eu cred ca exista toate cu toate acestea ai un articol foarte reusit . Felicitari.

  Like

Hai bine... comenteaza.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s