Ma mint

Posted on Updated on


Stiti, este foarte greu sa nu minti. De la minciunile acelea pe care le consideram nevinovate, pana la acele neadevaruri imense ce se maresc ca un bulgare de zapada.

Pentru mine peste acel sentiment de jena pe care il simt atunci cand simt se mai adauga ceva: ma mint singur. Nu cred ca sunt primul sau ultimul care face asta, dar nu pot descrie decat experienta mea. Sa te minti pentru a te imbarbata este un lucru, dar sa te minti zi de zi este ceva cu totul special. 


De cand ma trezesc pana cand adorm am o minciuna principala in minte: ca totul va fi bine. De aici se ramifica in zeci de alte minciuni mai mici: ca se gandeste la mine, ca ma iubeste, ca inca tin la ea sau ca poate as putea sa ma intorc in timp.

Imi dau seama de gravitatea situatie pentru ca tindem sa transformam miunciuna in adevar daca o repetam indeajuns de mult. Nu cred ca este prea sanatos pentru mine, ca persoana sa ajung sa traiesc in vise.

Este foarte usor sa spui ca poti schimba modul in care gandesti si te comporti. Este insa extraordinar de pus in practica aceasta teorie vajnica. Sa te opresti sa te minti pe tine si pe altii, este ca si cum as spune ca de maine am sa ma imbogatesc.

Urasc din tot sufletul ca sunt atat de slab incat sa am nevoie de o minciuna pentru a merge mai departe. Am intrat singur intr-un vartej presarat de visuri, neadevaruri si fragmente de amintiri.

Stiu ca este usor sa dai sfaturi, dar mai bine ar fi sa infruntati adevarul decat sa recurgeti la mici trucuri mentale. Doare mai mult, dar trece mai repede.
Advertisements

3 thoughts on “Ma mint

  Adina said:
  8 September 2013 at 20:59

  Cel care nu stie a minti, nu cunoaste nici Adevarul.

  Like

  Macau Ionut-Gabriel said:
  9 September 2013 at 6:27

  Desi pare ciudat, ai mare dreptate.

  Like

  Alexandru said:
  9 September 2013 at 19:20

  Doare, adevărul doare foarte tare, dar ce să facem atunci când durerea persistă? Ce să facem atunci când minţim pentru alţii pentru a-i ocroti? Tot pe noi ne doare, însă nimănui nu îi pasă. Frumoasă postarea, te invit să citeşti articole asemănătoare pe blogul meu.

  Alexandru
  http://www.onlyoneaveragejoe.blogspot.ro

  Like

Hai bine... comenteaza.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s