Best stranger ever

Posted on Updated on


Azi nu prea m-am simtit in apele mele. Toate gama de sentimente pe care nu vrem sa o avem era la mine. Cauza cred ca este destul de evidenta pentru cineva de 20 si ceva de ani.Asa ca dupa munca am zis ca nu ar strica daca mi-as elibera mintea de persoana respectiva. Am ales un pub din apropiere si m-am dus direct la bar si nu la o masa. Nu aveam chef de chelnerite fericite si oameni care sa se impiedice de mine. Am comandat ceva de baut si ma uitam cred ca la o crapatura din zid, daca nu ma inseala memoria. La doua scaune de mine era un tip, la costum, gen corporatist. S-a uitat la mine si a zis scurt si parca trist “Femeile”. Am dar usor din cap si a ridicat sticla usor spre mine. I-am raspuns la fel la salut si apoi ne-am vazut fiecare de bautura lui. Nimeni nu a mai zis nimic.

Am mai cerut un rand de la barman si la putin dupa, corporatistul a plecat. Mi-am terminat bautura si am cerut nota. Baiatul de la tejghea mi-a intins nota mult mai mica decat ma asteptam. Pentru ca nu vroiam sa profit de pustiul de acolo, i-am spus ca am baut 2 randuri si era doar unul pe nota de plata. Barmanul s-a uitat surprins la mine si mi-a spus ca domnul la costum mi-a platit a doua bautura. A crezut ca il cunosc.
Am platit si am plecat spre casa. Pe drum eram parca am avut o revelatie. In singuratea si durerea ta, crezi ca esti unicul om ce simte lucrurile astea intense. Dar mai sunt si altii, ce vad si simt ceea ce simti si tu. Si in mijlocul acelor sentimente isi gasesc timp sa mai faca si o fapta buna pentru a ridica moralul cuiva.
Probabil ca nu o sa-l mai vad niciodata pe omul acesta, dar nici nu mai conteaza. Mi-a aratat ca niciodata nu este greu sa ridici moralul cuiva, chiar daca tu esti intr-o situatie mai rea.

Advertisements

5 thoughts on “Best stranger ever

  greenleaffy said:
  10 June 2013 at 20:49

  Am trait si eu episoade din acestea de generozitate discreta.Un tanar domn mi-a daruit fara nicio explicatie cartela sa de metrou.Am folosit-o desi aveam si eu calatorii in contul propriei cartele. M-a bucurat cadoul sau neasteptat caci era un gest simbolic de umanitate intr-o zi in care ma deranjasera unii oameni.

  Like

  Macau Ionut-Gabriel said:
  11 June 2013 at 16:41

  Asa mi s-a parut si mie. Un simplu gest ce te face sa vezi lumea altfel.

  Like

  Adela Anca said:
  13 June 2013 at 10:39

  Foarte frumos articolul! Intr-adevar, nu ne gandim, atunci cand suferim, ca altii au probleme si mai mari. Si, mai ales, nu ne gandim sa mai facem si o fapta buna.

  Like

  Chisanovici Andrei said:
  13 June 2013 at 13:03

  O secunda schimba uneori o zi, o viata..

  Like

  Macau Ionut-Gabriel said:
  13 June 2013 at 19:16

  Multumesc! Adevarul este ca suntem cam egoisti:)

  Like

Hai bine... comenteaza.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s