Top 5 Farse celebre de 1 Aprilie

Posted on Updated on


1 Aprilie este o sarbatoare neoficiala ce are radacini adanci pe intregul continent. Farsele au ramas in istorie si au fost folosite de generatiile viitoare cu acelasi rezultat. Mai jos avem 5 astfel de mici glume cu un impact enorm, ramanand in memoria colectiva. Enjoy!

 • Eruptia Muntelui Edgecumbe – In 1974 locuitorii unui mic orasel din Alaska s-au panicat cand au vazut fum iesind din vulcanul pe care ei il credeau stins. Toate activitatile s-au oprit si oamenii deja se temeau de ce este mai rau, gandindu-se la evacuare. Din fericire pentru ei s-a dovedit ca totul era o gluma pusa la cale de un localnic, Porky Bicar. Acesta dusese foarte multe cauciucuri pe vulcan si le daduse foc.
 • Alinierea planetara – Astronomul britanic Patrick Moore a declarat in direct pentru BBC2, ca in acel an, 1976, la ora 9.47 datorita alinierii planetelor, gravitatia Pamantului va scadea. Astronomul a mai spus ca daca vor sari in acel moment precis, se vor simti mai usor si vor zbura putin. La ora stabilita mii de oameni au sunat la BBC pentru a declara ca au simtit senzatia de plutire, iar o domnisoara a spus chiar ca obiectele din camera au inceput sa pluteasca. A doua zi prezentatorul emisiunii si astronomul au dezvaluit farsa.
 • Vanatorul de foc – In 1995, revista Discover a publicat un articol al unui respectat biologist, Dr. Aprile  Pazo, in care acesta vorbea de o noua specie descoperita in Antarctica. Aceasta semana cu o cartita, dar avea o calitate impresionanta: putea sa-si ridice temperatura corpului atat de mult incat sapa tunele prin gheata. Astfel vana pinguini, pe care ii omora dupa ce sapa sub ei. Dr. Pazzo specula ca aceasta noua specie ar putea fi responsabila pentru disparitia exploratorului Philippe Poisson in 1837. Biologul a dezvaluit apoi farsa, recunoscand si faptul ca a primit mai multe scrisori decat primise pana atunci, in care ii se cereau detalii sau ii se confirmau teoriile.
 • Tv color instant – In 1962 in Suedia exista un singur canal de televiziune si emitea in alb-negru. Tehnicianul televiziunii a iesit pe post si a dezvaluit o metoda simpla prin care toate lumea putea viziona televiziunea in culori. Trebuia sa pui un ciorap de nailon pe televizor si gata. Sute de mii de oameni au incercat metoda si s-a dovedit cea mai de succes farsa a postului tv.

 • Spaghetele elvetiene– Poate cea mai de succes farsa de 1 Aprilie este cea a spaghetelor elvetiene. In 1957 postul de stiri BBC anunta ca datorita iernii blande si eliminarii unui vierme ce manca spaghete, fermierii elvetieni vor avea o recolta bogata. Anuntul era acompaniat de un video in care erau prezentati fermieri ce culegeau spaghetele din pomi. Sute de telefoane, si mii de scrisori au venit pe adresa postului de stiri in care se intreba cum se poate planta un arbore de spaghete. Raspunsul era ” plantati o spagheta intr-o cutie de sos de tomate”. Alte scrisori erau pentru a cere un raspuns oficial care sa-l convinga pe sot ca spaghetele sunt facute din apa si faina. Farsa a devenit un reper in istoria televiziunii si au trecut cateva luni bine pana cand toata lumea s-a convins ca spaghetele nu cresc in copaci.

Advertisements

7 thoughts on “Top 5 Farse celebre de 1 Aprilie

  Pishky said:
  31 March 2013 at 22:54

  drăguțe farse :))

  Like

  Stefan said:
  1 April 2013 at 5:45

  Cea mai tare mi se pare cea cu spaghetele elvetiene. :))

  Like

  Rodica Cojocaru said:
  1 April 2013 at 10:34

  Am reusit sa zambesc chiar daca ascult in acest moment mizica care te-ar face sa plangi pe cat de trista este…

  Like

  Lilia said:
  2 April 2013 at 19:45

  Mi-ar placea spaghete din pom!

  Like

  Macau Ionut-Gabriel said:
  2 April 2013 at 19:48

  Este bine ca am reusit acest lucru:)

  Like

  Macau Ionut-Gabriel said:
  2 April 2013 at 19:48

  Asa am zis si eu:))

  Like

  Macau Ionut-Gabriel said:
  2 April 2013 at 19:48

  Si mie, dar sa exista si un pom cu sos de tomate:))

  Like

Hai bine... comenteaza.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s