Meteahna romanului..curiozitatea

Posted on Updated on


Nu este nici unicul defect pe care romanii il au si nici ultimul, dar este este poate cel mai important. Sa ai acea calitate de a-ti baga nasul in treaba altor cu o voracitate extrema este pentru romani la fel de normal ca respiratul.

Mass-media a profitat la maxim de acest defect si ne sufoca cu stiri de care, sincer sa fiu, cred ca puteam sa traiesc. Problema este ca este un cerc vicios in toata presa asta si este aproape imposibil de oprit. 
Apare o vedeta, nu dau nume, dar e Andreea Marin si isi anunta divortul pe Facebook. Asa se face acum, caci altfel nu iti da judecatorul divortul, pentru ca nu ti-ai schimbat starea pe serviciul de socializare. Aceasta personalitate publica cere discretie, stiind bine ca are in lista zeci de mii de oameni si vreo 2-3 ziaristi infiltrati. Asa ajunge stirea in presa, unde este dezbatuta, analizata si chiar judecata fiecare actiune. Vin asa-zisi prietenii ce dau tot din casa pentru un sandvis oferit de televiziuni. Si spun ca ei stiau de mult ca nu mai merge, apoi explica motivele si in incheiere spera ca totul se va rezolva cu bine, ca deh, doar sunt prieteni.
Apoi mai sunt romanii care sunt curiosi in legatura cu persoana lor. Stati sa va explic: isi doresc atat de mult sa afle totul despre ei incat pun paparazzi pe urmele lor. Un caz este propria noastra papusa Barbie, Bianca Dragusanu. Daca dispare ea o ora de la televizor pune mana pe telefon si suna la o televiziune. Paparazzi pozeaza de la 2 metri de langa ea si apoi vedeta se aseaza pe o canapea si spune ca nici macar nu i-a vazut. Cand interesul dispare mai pune un citat filozofic pe Facebook sau o poza semi-porno si iar vine la tv. Daca se mai cupleaza cu cineva este un fel de jackpot: 1 an de acum incolo va face turul televiziunilor.
Eu, unul nu vad nicio solutie la astfel de vedete, la acest mod de presa. Nimeni nu se uita la OTV, la Maruta sau Capatos si totusi posturile au audienta. Nimeni nu citeste Cancan, Click si Libertatea si faliment n-au dat. Ciudata treaba nu?

Advertisements

Hai bine... comenteaza.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s