1956-2011 Part 1

Posted on Updated on


Putinele perindari de zilele aceastea pe internet m-au facut sa nu mai fiu asa activ pe blog. Dar din moment ce nu aveam prea mult de spus, am zis ca tot raul spre bine. Am gasit insa imagini ce nu mai au nevoie de prea multe comentarii sau explicatii. Tin sa spun doar ca din pacate marea lor majoritate sunt cu evenimente triste. Anii au trecut si nu am invatat nimic. Va prezint pozele castigatoare ale concursului “World Press Photo” din 1956 pana in 2011.

1956 – Un prizonier de razboi german, eliberat de Uniunea Sovietica se intalneste pentru prima oara cu  fiica sa.( Helmuth Pirath )

1957-Dorothy Counts, una dintre primele eleve de culoare ce a intrat intr-un colegiu  ce nu aplica legile segregatiei este batjocorita de colegi.   (Douglas Martin)
1958 – Meciul de campionat dintre Bratislava si Praga. (Stanislav Tereba)

1959– concursul nu s-a tinut.


1960 – Un student japonez de dreapta il asasineaza pe liderul Partidului Socialist, Inejiro Asanuma.(Yasushi Nagao)

1961 – Concursul nu s-a tinut.


1962 – Preotul Luis Padillo ofera ultima impartasanie unui soldat loialist ce a fost impuscat de un lunetist in timpul revoltelor impotriva presedintelui venezuelean Betancourt.(Héctor Rondón Lovera)


1963 – Calugarul budist Thich Quang Duc isi da foc in fata multimii in semn de protest fata de persecutiile suferite de budisti de catre guvernul Vietnamului de Sud.(Malcolm W. Browne)


1964 – O femeie turca isi plange sotul mort, o victima a razboiului civil dintre turci si greci. (Don McCullin)


1965 – O mama si copii ei traverseaza un rau pentru a scapa de bombardamentele Statelor Unite asupra Vietnamului.(Kyoichi Sawada)


1966 – Trupul unui soldat al Vietcongului este tarat in spatele unui vehicul blindat american pentru a fi ingropat intr-un cimitir.(Kyoichi Sawada)

1967 – Un comandant de tanc al regimentului al 7- lea american aflat in “triunghiul de fier” din Vietnam. (Co Rentmeester)

Advertisements

Hai bine... comenteaza.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s