After 2 years

Posted on Updated on


   Dupa doi ani la Facultatea de Jurnalism consider ca am castigat dreptul de a da cu parerea despre viitorul jurnalismului si al facultatii.Nu stiu cum este la facultatea de stat, la alte facultati din tara sau la alte profiluri deci nu o sa generalizez.
    Incep cu profesorii, aceste repere si modele de deontologie. Nu sunt licentiat sau doctor in Jurnalism, dar nici ei nu sunt. Multi dintre ei nu mai profeseaza in domeniul pe care il propovaduiesc si totusi pastreaza aroganta unor experti.
    Realizarile lor sunt mediocre si doar cativa profesori se pot lauda cu o cariera stralucita, recunoscuta national sau chiar international. Goana dupa bani i-a facut sa fie profesori la doua facultati repetand aceeasi placa fara sa tina cont de realitate.
    Trec la studentii ce reprezinta viitorul, generatia ce va aduce o schimbare in audiovizual sau in presa scrisa. O generatie de semianalfabeti ce va scrie un articol la fel ca un mesaj de pe Messenger. Aceste tinere ce fac parada modei la cursuri dar nu stiu unde se afla Irakul sau ce inseamna o stire multimedia. Tineri ce isi lucreaza muschii dar lasa creierul sa se atrofieze.
    Dezinteres din partea profesorilor dar si a studentilor. Metode cat mai elaborate de copiere in locul cititului sau invatatului doar pentru ca “nu da” bine. Am auzit oameni ce recunosteau ca nu au mai citit o carte din clasa a 7-a, fara sa li se para anormal.
     Am inteles reticenta jurnalistilor cu experienta de a primi asemenea specimene in redactii si de ce va fi mai extrem de greu sa-i convingi ca nu sunt toti la fel.
     Ramanem cu sute de jurnalisti ce inunda piata de munca si au ca modele pe Bianca Dragusanu, Natalia Mateut sau Ziarista Porno…
  
Advertisements

Hai bine... comenteaza.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s