Firsts

Posted on Updated on


Sa fii primul nu este mereu ceva cu care merita sa te lauzi. Lista de mai jos este marturie a acestui fapt:
 
 • Mark Maples-1964- Este prima persoana ce a murit intr-un parc Disneyland. Baiatul de 15 ani s-a ridicat in picioare in timp ce mergea cu roller-costerul. A suferit o fractura craniana si dupa 4 zile a decedat. De atunci masurile de securitate in parcurile de distractie s-au inasprit, dar au mai existat fatalitati de-a lungul timpului.
 • Thomas E. Selfridge-1908- Era pasagerul unui avion experimental pilotat deWilbur Wrigh pentru Departamentul de Stat. A devenit astfel prima victima a unui accident de avion.
 •  Mary Surratt-1865- Nu cred ca o s-o invidiati: prima femeie executata in Statele Unite. A fost acuzata de conspiratie in cazul asasinarii presedintelului Lincoln si condamnata la moarte.
 • Janet Elaine Adkins-1990- In momentul in care femeia a auzit ca sufera de Alzheimer a decis ca vrea sa se sinucida. Dar nu oricum: a fost prima femeie ce s-a sinucis asistata. Cine a asistat-o va intrebati? Il cheama Jack Kevorkian.
 • Bridget Bishop-1692- Este prima vrajitoare condamnata in faimosul proces din Salem, Massachusetts. S-a facut vinovata de faptul ca purta haine indecente si avea 60 de ani. Cam sumar mi se pare… 
 
 • Ray Brennan-1976- O intanlire a Legiunii Americane, ce sarbatorea bi-centenarul obtinerii Independentei s-a transformat in cosmarul oricarui doctor. In doar 2 zile peste 200 de oameni erau bolnavi de o boala misterioasa,ce va primi numele de Boala Legionarului, ce ataca plamanii,. La sfarsitul crizei 24 de pacienti murisera, iar primul fusese Ray Brennan.
 • Vladimir Komarov-1967- Astazi am scris despre Yuri Gagarin pe celalalt blog, acum scriu despre alt cosmonaut. Din pacate povestea este mai trista. Komarov este primul om ce a murit in spatiu, la bordul capsulei Soyuz 1. A fost de asemenea primul om ce a iesit de mai multe ori in spatiu. Coincidenta sau nu, Gagarin a fost rezerva lui Vladimir in aceasta misiune.
 • William Henry Harrison-1841- Este primul presedinte american ce a murit in timpul mandatului. Dar a primit si niste tratamente, ciudate, ce includeau venin de sarpe sau ulei de castor. A fost si cel mai scurt mandat de presedinte: 30 de zile, 12 ore si 30 de minute.

 

 • Mary Ann Nichols-1888- Numele a ajuns faimos pentru ca este prima victima a celebrului criminal in serie, Jack Spintecatorul. A fost gasita mutilata in Whitechapel’s Buck’s Row, fiind urmata de alte 5 femei, ucigasul nefiind stiut nici astazi.

 • John Dillinger-1934-A fost primul om ce a devenit numarul 1 pe lista cu cei mai cautati infractori a FBI-ului. A sfarsit prin a fi impuscat de agentii federali in plina strada.
Advertisements

2 thoughts on “Firsts

  Bianca Dobrescu said:
  12 April 2011 at 21:04

  Îmi place aici.
  Îmi place ce faci!:)

  Like

  Johnny said:
  13 April 2011 at 12:17

  Multumesc Bianca. Imi place ca iti place:))

  Like

Hai bine... comenteaza.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s