Rusia

Posted on Updated on


  O mini-serie de postari cu tarile,personalitatile sau anii pe care ii admir.
  
  Intr-o lume ce pare sa faca din Statele Unite un model, eu unul am motive sa simpatizez Federatia Rusa. De ce? In primul rand au un prim-ministru ce a fost presedinte si acum desi nu mai are cea mai inalta functie in stat, tot el conduce. Vladimir Putin este atat de…hotarat in ceea ce face, incat nu pare sa fie nimeni care sa-i stea in cale. Poate faptul ca a fost agent KGB ajuta un pic.
   In al doilea rand la rusi nu aud deloc cuvantul recesiune. Oamenii exporta petrol si gaze pentru toata Europa, deci nu prea au motive de ingrijorare. Ca sa nu mai spun de armamentul ce il fabrica in colaborare cu India. Tara cu cei mai multi specialisti ( 200 de milioane) le trimite ingineri, iar Rusia vine cu bani. Rezultatul este o gama larga de armament ieftina, dar care in punct de vedere tehnologic este egala cu cea a americanilor.
  Un alt motiv pentru care ii admir este faptul ca pot sa tina piept Uniunii Europene,  dar si coalitiei NATO. Raspunsul lor impotriva scutului anti-racheta a fost ferm si asa a ramas pana astazi, punand in dificultate Vestul.
   Ultimul motiv pentru care ii admir este unul ce tine de istorie. Au luptat impotriva masinii de razboi germane si au castigat. Au aparat Stalingradul cu mainile goale, i-au respins pe nemti cu o pusca la 2 oameni, au intrors soarta razboiului cand totul parea pierdut. Debarcarea Aliatilor a avut loc in 1944, cand rusii deja ii impingeau pe germani de pe teritoriul lor. Primitivi si inferiori, cum erau considerati, au ajuns in inima Berlinului si au arborat steagul pe cladirea Reichstatului.
Minusuri
 • Libertatea presei.
 • Presiuni politice pe tari dependente de gazul si petrolul sau.
 • Coruptie
 • Izolationismul.
 • Ne-au luat Moldova si au adus comunismnul in tara noastra.
   
Advertisements

One thought on “Rusia

  Rafael said:
  11 December 2010 at 21:29

  Nu am fost niciodata in Rusia , dar ma atrage , oamenii si multe lucruri frumoase …

  Like

Hai bine... comenteaza.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s